Hoofdsponsor

Hoe het begon

Hoe het begon met "Het Ravijn" Bosloop

In 1997 bedachten wij, Jacco Smit en Jo Hobert, dat het wel leuk zou zijn om in de omgeving van het Ravijn een loopje te organiseren. In overleg met Tonny Middelkamp van sportschool Fit Care besloten wij om dit samen te doen.

De eerste opzet in 1997 was puur recreatief, dat wil zeggen dat de mensen een mooi parcours ( 2,5  5 of 10 km) konden lopen, waarbij de kosten voor deelname zo laag mogelijk waren. Tevens was er voor iedere deelnemer kans op een prijs door een verloting na afloop op het startnummer. Dit werd door iedereen zeer gewaardeerd.

Na alles een aantal jaren op deze manier te hebben georganiseerd, besloten we om de loop iets meer aanzien te geven. We benaderden sponsors die ervoor zorgden dat onze recreatieve loop een echte wedstrijd werd. Dit betekende dat we met geldprijzen voor de winnaars gingen werken. Tevens hadden we voor elke deelnemer een waardevolle herinnering. Dit alles in de hoop dat we meer deelname en regionale toppers aan de start konden krijgen.

Sinds 2005 hebben we de afstanden veranderd, omdat er steeds meer deelnemers vroegen of we ook een 10 mijl (16,1 km,) konden toevoegen aan het programma. We moesten de 16,1 km wel verdelen over 3 rondjes, waardoor we nu een programma hebben van 5,4 10,8 en 16,1 km.                                                                          
Voor de jeugd t/m 9 jaar en van 10 t/m 12 jaar is er een kidsrun. Nadat de kinderen een parcours van 1 km hebben afgelegd krijgen ze aan de finish een leuke verrassing en mogen ze daarna gratis zwemmen in zwembad “Het Ravijn”.

In samenwerking met Savio Strik van de TIB groep is het ons gelukt om elk jaar een deelnemersveld te hebben met zowel plaatselijke als regionale toplopers. Dit is ook te danken aan onze speaker Henk Borgmeier die al vanaf 2006 elke wedstrijd de deelnemers op een fantastische manier binnenhaalt.

Organisatie ravijnloop